Referenser

FOTO: Elke Hartman

"Många gånger känner jag mig sjukt upprymd efter ett träningspass! Det beror på att Ulrika hittar lösningar på sånt som jag inte klarar av. Hon plockar isär rörelserna och får mig att fatta delarna."Lotta Frithiof, som är 56 år, och rider för Ulrika varje vecka, dels individuellt med egen häst, dels i ridskolegrupp.

"Jag började rida för Ulrika med min förra häst, ett rutinerat svenskt halvblod. Sedan ett par år tillbaka är jag lycklig ägare till en förtjusande, men mycket känslig lusitano. Vår första tid tillsammans var en smula skakig, men tack vare Ulrikas stöd och positiva pedagogik förstår jag och min lilla heta häst varandra allt bättre. Vi jobbar ännu på ett rätt grundläggande plan, med lösgjordhet och liksidighet. Det är så tydligt att det är de små detaljerna som ger de större framstegen.

Jag rider även för Paulo Bastos och denna gynnsamma ridlärar-kombination betyder oerhört mycket för vår utveckling och för min hästs välbefinnande. Det är lätt att känna tillit till Ulrikas stora kunnande och det är ett privilegium att få rida för henne."

 

Helena Hulth och Vinho Tinto

"Lektionerna för Ulrika är jätteviktiga för mig för att jag ska utvecklas tillsammans med min häst Foppa och ha roligt med honom!

Vad som än händer är Ulrika alltid lugn och positiv och har förmågan att se möjligheterna med varje häst och ryttare och vilken väg som gör att ekipaget kommer framåt på enklaste sätt. Ulrika är en duktig problemlösare som alltid är smartare än hästen när det gäller att få honom att förstå vad vi vill att han ska göra och därmed få honom med på noterna.

När jag och Foppa har en bra dag tillsammans utmanar Ulrika oss så att vi kommer vidare i vår utveckling.

Har vi däremot lite problem för dagen lyckas hon ändå stärka oss i det vi kan och ge oss självförtroende att jobba vidare med det som är svårt.

Det allra bästa med Ulrikas lektioner är att jag alltid får en energikick av dem och känner mig mycket nöjd med både mig själv och min häst efteråt!"


Maria Gustafsson och For Passion

"Ulrika är en person som är värd att höjas till skyarna när det gäller engagemang och kreativitet. När det kommer till ridövningar så är hon som en sprudlande idébank som alltid lyssnar in ekipagets dagsform.

Själv började jag träna för Ulrika när min häst var 6 år, nu blir han snart 12!  Ulrika har gett mig många bra verktyg att jobba med under de olika stegen i hans utveckling, både för att stärka honom och att hålla honom positiv hela vägen."


Sandra Tapper och BobBee

"Jag har ridit för Ulrika under många år, först på Uppsala Ponnyklubb och när jag sedan skaffade egen häst fortsatte jag rida privat för henne. Hon hjälpte mig att komma upp i medelsvår-klasser med bra procent på min fina, men till en början svåra korsning. När jag skaffade ny häst för ett år sedan fick jag även då hjälp med verktyg för att komma vidare. Ulrika är en otroligt lyhörd tränare som tar till sig av den information man ger om sin ridning och häst samtidigt som hon ser både dig som ryttare och häst och kan omvandla det till praktiken så man hela tiden får anpassade övningar. Om man fastnar i en övning hittar hon alltid andra vägar för att nå dit man vill. Något som jag också uppskattar är att hon alltid sätter hästen främst och har förmågan att se de positiva sidorna hos alla ryttare och hästar."


Hanna Selinus och Zero

"Jag ser alltid fram emot träningarna och är väldigt nöjd med dem! Mjukt vägleder Ulrika mig till tydligare kontakt med hästarna. Träningen gör att jag förstår bättre hur olika delar hänger samman.

Det hon föreslår att jag ska pröva fungerar och det går framåt vid varje träning. Oavsett dagsform så lär jag mig mycket och märker det på hästen.

Ulrika hittar alltid lagom nivå för hästen, mig och oss som ekipage. Vi klarar övningarna samtidigt som vi får utmaningar att utvecklas vidare till nästa nivå. Hon är bra på att uppfatta vilka mål jag har, se vad vi kan och hur vi kan gå vidare. Sedan får vi väl fungerande verktyg för att klara av att gå vidare.

Jag tycker att Ulrika hittar positiva sidor hos både hästen (oavsett vem det är) och mig samt ser hur vi ska kunna kombineras. Att det positiva i hästarna och människorna lyfts fram gör att jag kommer vidare. Jag tänkte skriva att Ulrika är bra på att lösa problem. Sedan kom jag på att det blir inga problem på hennes träningar. Om det är något som är svårt att klara så hittar hon istället nya lösningar eller delar in det jag vill göra i delmål som passar oss som ekipage bättre.

Jag tycker att Ulrika förmedlar att alla kan och är bra som de är (människor och alla hästar)! Och alla kan vi också utvecklas och klara allt möjligt! Jag rekommenderar starkt Ulrikas träningar."


Ingrid Olsson, som rider för Ulrika både privat och på ridskola